logo
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Egyetemi Doktorandusz Képviselet
logo

EDK részleges tisztújítás a 2020/21-as szemeszterre

2021.03.22.

Kedves Doktorandusz!

Az ÉMK, GTK és VBK kari képviselői pozíciójára az ÉMK, GTK és VBK minden aktív doktorandusza választható. A Szavazáson a legtöbb szavazatot elért jelölt szerzi meg a mandátumát.

névjegyzéket megtekintheted a BME Egyetemi Hallgatói Képviselet irodájában (K. épület I. em. 61.), fogadóidőben, hétköznaponként 10-14 óra között. A névjegyzéket illetően észrevételt a Szavazási Bizottságnál írásban tehetsz, a vuics.marton@bmeehk.hu címen.


A jelölés formai követelményei

A bejelentésnek tartalmaznia kell a jelölt családi és utónevét, személyi azonosítóját, lakcímét, továbbá a következő szövegezésű nyilatkozatát:

'Kijelentem, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ……. Karán aktív doktorandusz jogviszonnyal, tehát választójoggal rendelkezem, illetve a jelölést elfogadom. Megválasztásom esetén az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény szerint vagyonnyilatkozatot teszek, továbbá nincs olyan tisztségem, amely összeférhetetlen a képviselői megbízatással, illetőleg megválasztásom esetén arról haladéktalanul lemondok.'

(A pontozott vonal helyére annak a karnak a neve kerül, amelyikkel kapcsolatban a jelölt a nyilatkozatot teszi.)

A jelölt bemutatkozó szövege legfeljebb 2000 karakter (szóközökkel) terjedelmű lehet, fényképet is lehet csatolni hozzá.

A nyilatkozatot, valamint a bemutatkozó sablont ide kattintva tudod letölteni. Kérjük, hogy a bemutatkozó szöveget magyar és angol nyelven is írd meg, hogy a külföldi hallgatók számára is olvasható legyen.

A jelölési szándék kinyilvánítása

Jelölési szándékodat elektronikusan kell jelezned a Szavazási Bizottságnak. A jelölést elektronikusan legkésőbb 2021. április 1. 14:00-ig a vuics.marton@bmeehk.hu e-mail címre az aláírásoddal ellátva VAGY digitálisan hitelesítve legkésőbb 2021. április 1. 14:00-ig kell benyújtanod.

Doktorandusz Fórum

A Szavazás előtt Doktorandusz Fórumot szervezünk. A Fórum ideje és helyszíne: 2021. április 26. 18:00 Microsoft Teams (https://tinyurl.com/dok2021idokozi-tisztuj)

A Fórum napirendje:

  1. Levezető elnök választása
  2. A Doktorandusz Szavazás menetrendje és a Szavazási Bizottság elfogadása
  3. Jelöltek meghallgatása
  4. Egyebek

Szavazás

A szavazás online fog zajlani a Neptun rendszerén keresztül 2021. április 5. 19:00 órától 2021. április 14. 22:00 óráig. A Szavazáson való részvételed közös érdekünk.


Üdvözlettel,

Egyetemi Doktorandusz Képviselet


Beérkezett pályázatok: LINK