logo
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Egyetemi Doktorandusz Képviselet
logo

Nyelvi kurzusok felvétele a 2019/20 tavaszi szemeszterben

2020.02.04.

A Neptun új szabályozásainak értelmében az intézményi tárgyak láthatósága és felvétele korlátozva lett. Amennyiben az egyes intézmények nem állítják be, hogy a hozzájuk tartozó tárgy elérhető a doktori képzésben részt vevők számára, úgy sajnos azokat a Neptun rendszerben nem lehet felvenni.

A nyelvi tárgyak java része is ide sorolható. Szatmári Gabriella azt az információt adta számomra a mai napon, hogy ez nem azt jelenti, hogy a doktorandusz hallgatókat kizárják a körből, viszont a nagy adminisztratív terhelés miatt nem tudják beállítani az összes tárgyat, az összes doktori iskola hallgatója számára. Ettől függetlenül ugyanúgy várják a doktorandusz hallgatókat nyelvi órára.

A nyelvi tárgyak felvétele ebben a félévben úgy fog zajlani, hogy az érdeklődő hallgatóknak e-mailben kell jelentkezni Szatmári Gabinál (szgabi@inyk.bme.hu), aki intézi számukra a felvételt. Mit írjatok bele a levélbe?

  • a tanulni kívánt nyelvet (angol, német, spanyol, stb.)
  • annak szintjét (alap, közép, emelt)
  • jellegét (szintentartó, nyelvvizsgafelkészítő, stb.)
  • a heti órák kívánt számát (2 vagy 4)

Gabi mindenkinek válaszolni fog a lehetőségek kapcsán, megírja a tárgyak időpontját, helyszínét és egyeztetés után fel is veszi az adott hallgatót a kurzusra.

Kurzuslista akorábbi félévekben: (bár a kurzuslista nem a legfrissebb, de lehet benne bogarászni): link